Már részben személyes jelenlét mellett tarthatta meg éves közgyűlését a BCCH

Budapest, 2021. május 31. – A múlt héten tartotta éves közgyűlését az idén 30 éves Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (British Chamber of Commerce in Hungary – BCCH). Duncan Grahamet újraválasztották a szervezet elnökeként, a Kamara Tanácsa pedig több új taggal erősödött. A járványhelyzet kedvező alakulására való tekintettel lehetőség nyílt arra, hogy a közgyűlést már részben a tagság személyes részvétele mellett tartsák meg.

A BCCH május 25-én megtartott közgyűlése a kamara elnökének újraválasztotta Duncan Grahamet, a G&G Wealth Limited pénzügyi és befektetési tanácsadó cég ügyvezető igazgatóját. Duncan Graham 2012-ben alapította a G&G Wealth Limitedet, előtte a Newton Barr pénzügyi tanácsadással foglalkozó vállalat és az Alliance szenior tanácsadójaként dolgozott az Egyesült Királyságban. Duncan Graham a magyarországi St Andrew’s Egyesület elnöke, mely a skót kultúra népszerűsítése mellett karitatív tevékenységet is folytat, elsősorban hátrányos helyzetű és beteg gyermekek megsegítésére. Duncan Graham 2019 júniusa óta látja el a BCCH elnöki feladatait.

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara újraválasztott elnöke elmondta: „Nagyon nehéz éven vagyunk túl, és külön örömömre szolgál, hogy a közgyűlést ha csak részben is, de személyesen tarthatjuk meg idén. Ennek szimbolikus jelentősége van a mi szempontunkból is, remélem, hogy a jövőben egyre gyakrabban találkozhatunk ismét személyesen is. Köszönjük tagjainknak, hogy a mögöttünk álló nehéz időben is kitartottak, és a járványhelyzet javulásával nemcsak új tanácsi tagokkal, de új erővel és új lendülettel láthatunk neki az előttünk álló feladatok elvégzéséhez.”

Duncan Graham beszámolójában megerősítette, hogy a Kamarának a tavalyi évet a járványhelyzet ellenére is sikerült pozitív eredménnyel zárnia, az így rendelkezésre álló többletforrások segítségével lehetőség nyílik a Kamara tevékenységeibe való befektetésre. A Kamara újraválasztott elnöke bízik benne, hogy a szervezet fennállásának 30. évfordulóját egy izgalmas rendezvény keretei között, a tagság minél nagyobb részének személyes jelenléte mellett lehet majd megtartani idén.

A május 25-i közgyűlésen a BCCH Tanácsába is több új tagot választottak, akik szakértelmükkel és lelkesedésükkel, illetve iparági tudásukkal nagyban járulhatnak hozzá a szervezet sikeréhez.

 

A BCCH Tanács megválasztott tagjai (új tagok kiemelve):

  1. Douglas Arnott, EDMF Language Services
  2. Michael Glover, Taxually
  3. Kinga Málnási, FirstMed
  4. András Módos, EY
  5. Kalocsai Kinga, PAV Hungary
  6. Oelberg Károly, AACM Central Europe Ltd.
  7. Tamás Simonyi, KPMG

 

 

A BCCH-ról

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara független non-profit szervezet, amelyet brit befektetők alapítottak 1991-ben. Célja, hogy képviselje azokat a brit, magyar és nemzetközi vállalatokat, amelyek a brit üzleti értékrendet követve működnek, és emellett népszerűsítse és támogassa a brit-magyar kereskedelmi és befektetési folyamatokat. A kamara számos lehetőséget biztosít tagjai számára, hogy vállalatuk hírét növeljék és versenyképességüket erősítsék a helyi és nemzetközi piacokon egyaránt. A kamara számos szakmai eseményt szervez, kiadványokat készít, elősegíti a nemzetközi és regionális üzleti kapcsolatok fejlődését, üzleti szolgáltatásokat biztosít a BCCH tagok és a kamara hosszú távú helyi tapasztalatára és tudásbázisára építve, valamint egyedi üzleti lehetőségeket és kedvezményeket biztosít tagjainak.

by Grayling Budapest